Для досягнення оптимальної продуктивності у свинарстві необхідно забезпечити тварин чистою та свіжою водою у достатній кількості.

   У різних стадій вирощування тварин своя потреба у питній воді. Споживання корму і, отже, продуктивність у свинарстві безпосередньо залежить від споживання води. Так, наприклад, при нестачі води споживання корму автоматично знижується, що своєю чергою негативно впливає на приріст маси тварини, а цей фактор збільшує час відгодівлі.

   Соскове (ніпельне) поїння свиней є одним із простих і доступних варіантів. Вибравши таку систему господарник економить свій час, працю та витрати. Самі по собі соскові (ніпельні) поїлки досить недорогі, при цьому мають позитивні якості:

  • виготовлені здебільшого з нержавіючої сталі - це забезпечує їх довговічність та полегшує процес дотримання гігієни, оскільки їх легко промивати та очищати;
  • соскові (ніпельні) поїлки є різних розмірів - це дозволяє оптимально підібрати їх під стадії вирощування свиней;

                                                                                          Соскові поїлки для свиней

  • конструкція соскових (ніпельних) поїлок дозволяє відрегулювати тиск води, що надходить (оптимальний тиск повинен становити не більше 1-1,5 бар, але в спекотний період тиск води потрібно збільшити);

                                                                                                                          Соскові поїлки для свиней фото1

  • монтаж та демонтаж системи поїння з використанням таких поїлок досить простий і не вимагає особливих зусиль та знань;

  ВАЖЛИВО. При установці системи  соскові (ніпельні) поїлки  необхідно регулювати по висоті в залежності від зростання тварин. Розташувати ніпель треба так, щоб свині пили злегка витягнувши шию (дотягувалися до поїлки), цей прийом дозволяє мінімізувати втрату води. Для досягнення цієї мети можна використовувати кріплення з різними кутами або регульовані опори.

                                                                                                                            Соскові поїлки для свиней фото2

    Для встановлення системи поїння Вам знадобиться:

  • Місткість для води;
  • з'єднувачі (врізання, крани, штуцера);
  • ПВХ шланг;
  • кріплення або регульовані опори;
  • соскові (ніпельні) поїлки.