У птахівництві обскубування це одна з найбільш трудомістких операцій. Полегшити її можна, якщо використовувати перо щипальні машини. Птах обробляється в широкому циліндричному барабані, на дні якого встановлений диск, що обертається. І на диску, і на стінках барабана у спеціальних отворах встановлено кілька рядів бильних пальців. Є система видалення оперення спеціальним стоком.
Характеристики:
- Призначена для курей, бройлерів та качок.
- Габаритні розміри 725x725x585 мм
- Діаметр барабана: 60 см, також барабан знімається.
- Разове завантаження: до 15 кг курей, тривалість ощипу 15-20 секунд
- Матеріал: нержавіюча сталь
- Діаметр барабана ( нержавіюча сталь) — 500мм
- Водозахисний перемикач увімк./вимк.
- Потужність: 1500 Вт
- Кількість білих пальців: 164 шт пальців EU PROFI B
Підготовка до роботи
- Встановити агрегат на рівну поверхню.
- Встановити заземлення.
- Включити на одну хвилину двигун і подачу води для змивання пилу і бруду.
Рекомендації
Для початку роботи птицю потрібно обезголовити та провести процедуру ошпарювання при температурі води 60-70 °С* опустивши тушку повністю на 1,5 - 2,5 хвилини, після чого можна закладати під включений агрегат на 15-30 секунд в залежності від ступеня зняття оперення. Одночасно можна закладати до 10 кг ваги, але не менше 2 тушок.
Для курей і бройлерів ідеальна температура 67°С. Для водоплавної птиці 70°С. Але все ж треба дослідним шляхом встановити ідеальну температуру під Вашу птицю. Якщо ступінь зняття пера слабкий – не допарили по температурі або часу, якщо ж порвало шкірку значить занадто велика температура ошпарки.
* Якщо обробляєте стару птицю - слід збільшити температурний режим ошпарки на 5 °С.