Автокла́в — герметичний пристрій для здійснення технологічної обробки речовин в герметичній посудині під дією підвищених температур та надлишкового тиску.
Автоклав призначений для роботи в домашніх умовах:
- як стерилізатор харчових продуктів для стерилізації та консервування м'яса, птиці, риби, овочів, фруктів, соків, компотів, паштетів та інших продуктів у натуральному соку без застосування консервантів, розфасованих та закупорених сирими у скляні банки.
Високотемпературні режими стерилізації дозволяють:
- надійно знищувати бактерії, що є в консервованих продуктах;
- зменшити час термообробки, що підвищує якість продукції, що консервується;
- збільшити термін зберігання продукції.
Технічні характеристики:
Максимальний робочий тиск, атм 6
Максимальна робоча температура, °C 125
Наявність терморегулятора Ні
Висота 50
Ширина 32
Довжина 32
вага, кг 12.7
Місткість:
Кількість банок 0.5 л 16
Кількість банок 1 л 7