Якщо більша частина року у вашій області характеризується холодними періодами, тоді вам точно потрібні інфрачервоні лампи. Обігрів курчат та поросят – це одне з головних завдань будь-якого фермера, який хоче зберегти своє господарство у доброму стані.

Інфрачервоні лампи для обігріву поросят, курчат та іншого молодняку ​​мають особливу цінність. Крім загального завдання «обігріти», вони сприяють значному зростанню та розвитку новонароджених тварин.

Що таке лампа з ІЧ?

Лампу з променями інфрачервоного світла використовують так само, як і звичайну лампочку для світла. Вона вкручується у патрон стандартного розміру. Складається така лампа з:

  • колби із сумішшю газів азоту та аргону;
  • вольфрамової нитки.

Ця нитка спалахує, за рахунок чого відбувається поширення інфрачервоних променів.

Більшість видів таких пристроїв є стандартною лампочкою, яку зсередини зафарбовують спеціальною фарбою.

Характеристики роботи приладу досить високі:

  • загальна потужність (до 500 ВТ);
  • робоча температура може бути до 600 градусів за Цельсієм;
  • термін служби лампи може бути до 6 тисячі годин;
  • лампа живиться від стандартної напруги 220ВТ;
  • діапазон роботи від 3,5 до 5 мкм.


Коли потрібні ІЧ-лампи?

Такий тип світла допомагає підтримувати необхідну стабільність температурного режиму, що корисно для молодняку ​​різних тварин. Це з тим, що це світло дає позитивний вплив на різноманітні процеси в обміні речовин. Завдяки такому підходу забезпечується гарний розвиток та достатнє зростання тварин.

Але не слід забувати, що існують певні норми для кожного виду. Для новонароджених поросят ІЧ-лампу слід встановлювати на рівні 50 см від статі. У період дорослішання температуру лампи поступово зменшують.

Для молодняку ​​у віці близько двох-трьох тижнів лампу переміщують на дистанцію 75 см. Для вихованців старше одного місяця лампа встановлюється на рівні 1 м і залишається на постійній основі. Завдяки цьому режиму створюється оптимальна температура та сприятливі умови для зростання тварин.

Принцип роботи ІЧ-лампи для обігріву курчат трохи відрізняється. Протягом перших двадцяти днів життя використовуються лампи, що світять червоним. Потім колір освітлення змінюється на білий. У цей період необхідно ретельно стежити за тим, щоб обігрівач працював у стабільному режимі, тому що в іншому випадку у курчат можуть збитися життєві біоритми. У перші кілька днів після народження курчат загальна температура приміщення має зберігатись на рівні від 35 до 37 градусів.

ІЧ-лампи для курчат та поросят та інші комплектуючі, Ви можете відразу купити у нас на сайті.