Ніпельні поїлки бувають на 180 і 360 градусів. Основна відмінність цих поїлок в їх конструкції. Давайте розглянемо кожну з них.


Поїлка на 180°

Поїлка на 180°

1.Поїлка на 180° працює тільки тоді, коли ніпель піднятий верх.

2.Помітьте вліво і право ніпель не може рухатися!

2.Така поїлка добре підходить для дорослого птаха та кроликів.


Так як дорослий птах без особливих зусиль може підняти ніпель у гору. Для молодняку ​​зробити такі маніпуляції набагато важче, тому цю поїлку використовують тільки для дорослого птаха.

Плюси: поїлки на 180 градусів, вона коштує дешевше.

Дану поїлку рекомендуємо використовувати для поїння дорослих курей несучок. А також особливо добре поїлка підходить для поїння кроликів.

Для кроликів рекомендуємо використовувати тільки 180 градусів, так як якщо встановити на 360 градусів, кролик часто впирається в ніпель носом і злизує потік води який стікає по носі на язик, таким чином велика кількість води кролик не встигає злизати й вода просто падає на підлогу, часом у пролитих калюжах заводиться мухи, неприємний запах, інфекції все це надалі впливає на здоров'я кроликів. Тому для кроликів поїлки тільки на 180 °. Також відповім ще на одне популярне питання "чи не гризуть поїлки кролики?" - Ні не гризуть. Кролики звичайно будуть харчуватися це зробити, але максимум у них вдасться подряпати трохи пластик, але це жодним чином не впливає на роботу ніпеля.

Поїлка на 360 °

Поїлка на 360°
Поїлка на 360°

Плюси: мають подвійну закриваючу систему. Працює якщо ніпель підняти вгору або нахилити вліво - вправо.

Дану поїлку рекомендуємо використовувати для бройлерів, для молодняка птахів (Зусилля на відкриття невелике, тому курчата легко пристосовуються до поїлки.), перепелів,

Минусы: стоїть трохи дорожче.

Для поїння бройлерів можуть використовуватися будь-які типи ніпелів на 360 °. Для поїння батьківського стада/бройлерів рекомендується використання ніпелів з нержавіючої сталі та з байонетними фіксаторами.

Для індиків, рекомендуємо використовувати поїлки з підвищеною пропускною здатністю до 200 мл. У кожній поїлці є такий параметр як пропускна здатність, тобто кількість води яка здатна пропустити ніпель за хвилину. І тут можна сказати є правило чим крупніший птах за розмірами, тим більше повинна бути пропускна здатність ніпеля. Ну і другою дуже важливою умовою є висота водяного стовпа для забезпечення потреби птиці у воді без розбризкування води. Висота водяного стовпа безпосередньо впливає пропускну здатність поїлки.

Купити ніпельні поїлки та комплектуючі до ніпельної системи можна на нашому сайті для птиці в розділі птахівництва.